Språk

 

Dette er Finnmarks beste yrkesfagelever

Finnmarksmesterskap i yrkesfag. Foto: Maria Borch Mietinen - Klikk for stort bilde Slik gikk det med elevene som deltok på Finnmarksmesterskap i yrkesfag.

FORNØYD: Kjetil Kristoffersen er fagleder for IKT- og servicefag i Vardø. Foto: Maria Borch Mietinen - Klikk for stort bildeFORNØYD: Kjetil Kristoffersen er fagleder for IKT- og servicefag i Vardø. Foto: Maria Borch Mietinen Torsdag 15. februar var det Finnmarksmesterskap i yrkesfag, der det ble kåret yrkesfagmestere i 14 forskjellige fag. Elever fra Kirkenes, Vadsø, Vardø, Alta, Kautokeino og Nordkapp kjempet om titlene som Finnmarksmestere i sitt fag.

Det ble kåret Finnmarksmestere i fagene frisør, sveiser, bilskadelakk og karosseri, helsefagarbeider, bilmekaniker, anleggsmaskinfører, elektriker, kokk, servitør, tømrer, design og duodji, rørlegger, IKT – servicefag og reindriftsfaget.

Med for første gangen

Kjetil Kristoffersen er fagleder på IKT- og servicefag i Vardø. Det er første gang at IKT-linja er med for på yrkesfagkonkurransen.

- Dette er kjempeartig for elevene, de er fornøyde. Vi har ikke vært med på Finnmarksmesterskapet tidligere, men det blir ikke siste gangen, smiler Kristoffersen.

Stort engasjement

Joakim Pettersen er ansvarlig for gjennomføringa av konkurransene, og forteller at det har vært et vellykket arrangement:

- Det har vært stort engasjement rundt dette, konkurransene har gått som forventet. Det har vært mye folk og ungdomsskoleelever på besøk, og det er viktig med tanke på at de snart skal ta et yrkesvalg. De har fått et blikk på hva som finnes av utdanningsmuligheter. Vi ser en stor vilje til å representere faget sitt på en god måte blant elevene.

Kontakt med næringslivet

Mesterskapet ble i år samkjørt med skolens årlige Utdannings- og næringslivsseminar. I tillegg til skolens egne elever, besøkte rundt 200 ungdomsskoleelever fra fylket utdanningsseminaret.

Samkjøringa med utdanningsseminaret har gjort at yrkesfagelevene har fått kontakt med ulike bedrifter og organisasjoner:

- Elevene ble bedre kjent med bedriftene som de kanskje senere skal jobbe i. Det blir gjensidig kontakt mellom næringslivet og skolen, sier Pettersen.

Videre til Arctic Skills og Skole-NM

Vinnerne utgjør Finnmarks lag i både Skole-NM og i skolekonkurransen Arctic Skills, der finnmarkselevene skal konkurrere mot elever fra Russland og Finland. Arctic Skills finner sted i Tornio senere i år.

Fant du det du lette etter?