Flott feiring av Samefolkets dag

Kevin Boine joiker - Klikk for stort bilde

I år holdt Kevin Boine konsert på skolen.

På Kirkenes videregående har vi gode tradisjoner på å feire Samefolkets dag.

I år hadde vi Øystein Nilsen, bonde, historiker, joiker, kulturformidler i fra Abelsborg i Nesseby kommune som kom og holdt foredrag for oss. 4  forskjellige foredrag holdt Øystein og han fylte Auditoriet alle 4 gangene.

I år holdt Christina Henriksen tale for dagen. Christina har vært elev på skolen for mange år siden. Hun har sittet på Sametinget, nå er hun medlem av Samerådet og samisklærer ved Kirkenes ungdomsskole. Christina snakket om å finne sin samiske identitet og om hvor viktig det er og finne sine røtter. Hun hadde med seg tre samiskelever fra ungdomsskolen.

I år holdt den samiske artisten  Kevin Boine konsert på skolen. Kevin har vært med i norske talenter og han skriver alle sangene sine selv. Låtene hans er populære og låter som "drømmeland" er streamet over 4 millioner ganger Han skapte en meget god stemning. Med seg hadde han Marius Mortensen.

På slutten av dagen spiste vi deilig bidos som elevene på restaurant - og matfag hadde laget.

Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Line Moe Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen Fotograf: Tuire Keinänen