Ungdommer som kan sine fag!

Under årets Yrkes-NM deltok Aleksander og Linn som de eneste fra Finnmark. De er begge tidligere elever ved Kirkenes videregående skole og deltok sammen med 300 av landets dyktigste lærlinger og fagarbeidere.

Aleksander viser frem medaljen - Klikk for stort bilde

o deltagere og to dommere fra Kirkenes - Klikk for stort bilde

Aleksander og Linn deltok fra Finnmark

Linn Sotkajærvi deltok i billakkering og Aleksander Kvivesen i bilskade. Linn er ung fagarbeider, som også deltok i samme mesterskap i 2016, og Aleksander som har startet på sitt andre år som lærling. Begge er ansatt hos Bilhuset AS.

I konkurransene de deltok i, var det totalt åtte deltagere i hvert fag og det ble konkurrert i omtrent seks ulike oppgaver over tre dager. Innbakt i begge konkurransene var det også Nordisk mesterskap. De har tidligere konkurrert i Skolekonkurranse, Finnmarksmesterskap, ArcticSkills, Skole-NM og tidligere Yrkes-NM.

Bronsjemedalje til Aleksander

Nivået var meget høyt, og selv om Linn gjorde et meget godt mesterskap, kom hun dessverre ikke på pallen. Det gjorde derimot Aleksander som konkurrerte seg til en sterk 3. plass og bronsemedalje blant de beste bilskadelærlingene i landet!

Stort arrangement

Arrangementet på Hellerudsletta utenfor Oslo samlet godt over 30 ulike fagområder og mer enn 300 deltagere som kjempet om medaljer, heder og ære. Konkurransen ble besøkt av mer enn 30 000 besøkende.

Takk for hjelp og støtte

Deltagelse fra Finnmark hadde ikke vært mulig uten støtte og et nært samarbeide med bl. a. Vidar Strande hos Bilfag.no. Det rettes også en stor takk til Finnmarks fylkeskommune som bidro med midler til reise- og opphold for deltagere og dommere. Likeså til Bilhuset AS som stilte trenings- og konkurransetid til disposisjon, og til TOOLS, Kirkenes som sponset klær og annet utstyr.

Vi takker også Joakim, lærer på bilskade-/lakk linja ved Kirkenes videregående skole og Lena Paulsen fra Bertel O. Steen avd. Brobekk, tidligere elev hos Kirkenes videregående skole for tilrettelegging og dømming under årets Yrkes-NM.

Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark koordinerte årets deltagelse med stødig hånd.

Nok en gang, gratulerer til Linn og Aleksander for solid utført konkurranse.