Språk

 

1UFA på tur til Pasvik

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeNIBIO Svanhovd: 1UFA (utdanningsforberedende år) dro på studietur til NIBIO  Svanhovd 20.5 til 21.5.  Vi ble veldig godt mottatt og vi følte oss veldig velkommen. Her fikk vi høre foredrag om hva de driver med og vi fikk sett en spennende film om naturen i Pasvik. Vi var også innom laboratoriet og fikk info om hva de gjør der.

 

Klikk for stort bildeMålestasjon: Vi fikk omvisning og informasjon om målestasjonen. De måler luftforurensing, vannforurensing og radioaktive stråling, og de har også en værstasjon som måler temperaturer og vindstyrke.

 

 

 

 

Klikk for stort bildeVi arbeider med fagstoff etter å ha vært og sett den fine utstillingen de har i 2.etasjen.

 

 

 

 

Klikk for stort bilde: Matteoppgaver: På kvelden gikk vi først bjørneløypa og løste oppgaver underveis. Etterpå løste vi matteoppgaver, vi hadde sannsynlighetsregning med Nonstop.

 

 

 

 

Klikk for stort bilde69-høyda: Vi skulle på fuglekikking på Skrøytnes. Vi fikk låne kikkerter og fuglebøker med oss, men på grunn av veiarbeid og steng vei fikk vi ikke prøvd oss som fuglekikkere. Da måtte vi gjøre noe annet og vi kjørte til 69-høyda og kikket over til Nikel.