Språk

 

2HEA og 2HEB med i Ungdommens Kritikerpris

Presentasjonsbilde 2HEA og 2HEB - Klikk for stort bilde

 

 2HEA og 2HEB er 1 av 7 klasser i Norge som får være med på Ungdommens kristikerpris. De er de eneste i Nord-Norge. De skal lese og vurdere, tilsammen 8 norske samtidslitterære bøker. Det er 6 romaner og 2 diktsamlinger. Disse bøkene er plukket ut av litteraturkritikere.

 

UKP, aktiviteter - Klikk for stort bilde

 

 

2HEA og 2HEB skal sette opp en topp 3 liste over de bøkene de likte best. De leser bøker på forskjellige måter; høyt i klassen, sammen i lesegrupper høyt for hverandre og hver for seg. 

De diskuterer hva som var bra med bøkene. Hvorfor var denne boka god/dårlig. Hvordan skriver forfatteren? Hvordan leser dere denne boka?

2 elev fra klassen skal være med i Storjuryen og reise til Oslo og møte elever for de andre klassene og bestemme hvem som skal vinne prisen

Den 16.desember hadde klassene besøk av prosjektlederen for UngdommensKritikerpris, Bjarte Bakken. Han snakket om hva Ungdommens Kritikerpris  og de bøkene som litteraturkritikerne har plukket ut.

UKP, i biblioteket - Klikk for stort bilde I mars reiser klassene til Oslo for å være med å dele ut Ungdommens Kritikerpris til vinneren. 

 

 

 

 


fellesbilde 2HEA og 2HEB - Klikk for stort bilde

 

Du kan lese om de nominerte bøkene på  Ungdommens Kritikerpris sine hjemmesider.

Fant du det du lette etter?