Her er Finnmarks dyktigste yrkesfagelever

Fra tømrerkonkurransen, Finnmarksmesterskapet i yrkesfag 2017. Foto: Ina Eliassen/FFK - Klikk for stort bildeFra tømrerkonkurransen, Finnmarksmesterskapet i yrkesfag 2017. Foto: Ina Eliassen/FFK

Kirkenes videregående skole arrangerte årets Finnmarksmesterskap i yrkesfag.

15. og 16. februar møttes skoleelever fra Nordkapp, Kautokeino, Lakselv, Vadsø og Kirkenes for å konkurrere om å bli best i sitt yrkesfag.

Det ble kåret Finnmarksmestere i fagene tømrer, rørlegger, bilmekaniker, bilskadereparatør og lakkerer, helsearbeider, elektriker, frisør, sveiser, kokkefag, duodji og anleggsmaskinførerfag.

Hard konkurranse

Konkurransene var beinharde, og deltakerne viste høy kompetanse, sier rektor ved Kirkenes videregående Øystein Hansen. Mesterskapet er et godt utstillingsvindu for elevene og fagene - derfor er alle som deltar vinnere, forteller han videre.

Liste over samtlige deltakere finner du her (DOCX, 19 kB).

-  Elevene får vist seg fram for fremtidige arbeidsgivere, de blir lagt merke til i kampen om lærlingeplasser og de framstår som stolte ambassadører for yrkene sine. I en tid hvor næringslivet skriker etter dyktige yrkesutøvere, er slike elever og denne typen konkurranser et viktig bidrag til å øke kompetansen i yrkesfagene, sier Hansen.

(artikkelen fortsetter under bildegalleri)

Videre til Arctic Skills og NM

Mesterskapet i yrkesfag er en del av forberedelsene til Arctic Skills som går av stabelen i Murmansk i april i år, og Skole-NM som arrangeres i Trondheim, Lillehammer og Hamar. Vinnerne av Finnmarksmesterskapet utgjør Finnmarkslaget i disse arrangementene.

Resultatlista fra mesterskapet er som følger:

Frisør

1. Sirirat Buncharoen, Kirkenes