Språk

 

Besøk fra Murmansk 2016

Resultatet av klippen "Hel form" med frisyreforming  - Klikk for stort bildeResultatet av klippen "Hel form" med frisyreforming

 Frisøravdelingen ved Kirkenes vgs har siden 2010 hatt et samarbeid med frisøravdelingen ved Murmansk tekniske college. I den forbindelse var elever og lærere fra Murmansk på besøk på Kirkenes vgs 18/10-20/10-16. 

Temaet for denne samlingen var felles fagspråk og arbeidstegninger. Fagspråket og arbeidstegningene vi jobbet med er verdens omfattende og brukes i 73 land. Det vil lette videre samarbeid om vi kan bruke arbeidstegninger i kommunikasjonen. Vi var så heldige å ha to tolker som behersket fagspråket på norsk og russisk. Tusen takk til Aleksander Korchak og Polina Udalyeva . Aleksander har tatt frisørutdanningen sin i Norge og Polina er elev ved Kirkenes vgs, frisør. Aleksander og Polina tolket ved felles middager på kveldene, noe som gjorde at det er lettere for elevene å kunne prate. 
I november drar frisørene fra Kirkenes til Murmansk hvor vi jobbe med «<Avant garde» og være tilskuere til World Skills konkurranse.
 
Fant du det du lette etter?