Språk

 

Samarbeid mellom norske og russiske frisørelever

Når tressene er ferdig – skal de stives og formes  - Klikk for stort bilde

 

Samarbeidsprosjekt

Som et ledd i samarbeidsprosjektet vi har med frisør på Murmansk tekniske college var frisør vg2 i Murmansk 24.01-26.1.16. Prosjektet får støtte fra Barents sekretariatet og Kirkenes vgs.

Hårtesser

Frisørelever fra Murmansk tekniske college lærte frisørelevene fra Kirkenes videregående skole hvordan de lager hårtresser til hårpynt.  Det var en spent gjeng fra Kirkenes som kom dit og så at det var satt opp arbeidsstasjoner hvor de norske skulle jobbe sammen med de russiske.  Med kroppsspråk og noe tolking fikk de forklart hvordan de skal utføre oppgaven. Lærerne observerte et godt miljø, hvor samarbeidet var stort. Alle jobbet med godt humør, de russiske var tålmodige med de norske og de norske var lærevillige. Elevene fra Kirkenes lærte teknikker med hårdeler, først hvordan de lager en tresse, så hvordan de bruker medisinsk lim på tressen for senere å kunne forme den med varmetenger. Deretter var det klipping av form, før deler ble satt sammen til en pynt.

God kommunikasjon

Latteren satt løst og kommunikasjonen foregikk med google translate og kroppsspråk. Fritiden tilbrakte elevene på det nye flotte kjøpesentret.
 

Videre samarbeid

Vi ser frem til å få gjenbesøk  den 10.02.16
Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

78 96 33 49