Samarbeid mellom norske og russiske frisørelever

Når tressene er ferdig – skal de stives og formes  (Beate Abrahamsen) - Klikk for stort bilde

Publisert av Elisabeth Bade. Sist endret 12.02.2016

Samarbeidsprosjekt

Som et ledd i samarbeidsprosjektet vi har med frisør på Murmansk tekniske college var frisør vg2 i Murmansk 24.01-26.1.16. Prosjektet får støtte fra Barents sekretariatet og Kirkenes vgs.

Hårtesser

Frisørelever fra Murmansk tekniske college lærte frisørelevene fra Kirkenes videregående skole hvordan de lager hårtresser til hårpynt.  Det var en spent gjeng fra Kirkenes som kom dit og så at det var satt opp arbeidsstasjoner hvor de norske skulle jobbe sammen med de russiske.  Med kroppsspråk og noe tolking fikk de forklart hvordan de skal utføre oppgaven. Lærerne observerte et godt miljø, hvor samarbeidet var stort. Alle jobbet med godt humør, de russiske var tålmodige med de norske og de norske var lærevillige. Elevene fra Kirkenes lærte teknikker med hårdeler, først hvordan de lager en tresse, så hvordan de bruker medisinsk lim på tressen for senere å kunne forme den med varmetenger. Deretter var det klipping av form, før deler ble satt sammen til en pynt.

God kommunikasjon

Latteren satt løst og kommunikasjonen foregikk med google translate og kroppsspråk. Fritiden tilbrakte elevene på det nye flotte kjøpesentret.

Videre samarbeid

Vi ser frem til å få gjenbesøk  den 10.02.16
Dyp konsentrasjon | Fotograf: Beate Abrahamsen Et nitidig/ tålmodighets arbeid med å lage tresser  | Fotograf: Beate Abrahamsen Ferdiglagd hårpynt av russiske elever | Fotograf: Beate Abrahamsen Når tressene er ferdig – skal de stives og formes  | Fotograf: Beate Abrahamsen Kommunikasjonen skjedde med google translate og kroppsspråk  | Fotograf: Beate Abrahamsen Det jobbes med å lage tresser  | Fotograf: Beate Abrahamsen Ivrige elever som samarbeider om opplæringen | Fotograf: Beate Abrahamsen