Utdanning-og næringslivsseminaret 15.februar

Til Utdannings- og næringslivsseminaret 15.februar kommer blant annet Erlend Elias Bragstad og Hanne SørvaagHanne S - Klikk for stort bilde

Se foredragsoversikt og program i pdf (PDF, 917 kB)

Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag har utgitt seks solo-album. Hun har deltatt i MGP og Eurovision både som artist og låtskriver.

Foredraget handler om å se for seg å kunne nå det en drømmer om, og våge å gå for det. Det handler også om utfordringene, oppturene og nedturene, mental trening og om å være på lag med seg selv.

Erlend Elias er en kjent og veletablert stylist, make-up artist, frisør, konferansier og foredragsholder med base i Oslo. De siste årene har han blitt et kjent navn over hele landet.

Hos oss deler Erlend Elias sine erfaringer om bransjen han jobber i, og han hvordan man kan jobbe seg opp og frem.

Søke- og intervjuprosess

Statoil holder fordrag om søke- og intervjuprosess når man skal søke jobb, med gode råd og tips for forberedelser og gjennomføring.

Lærling i Statoil

Dete er foredraget er om hvordan det er å være lærling i Statoil. Dette foredraget er kjørt tidligere ved Utdanning- og næringslivsseminaret, med stor suksess. Dette seminaret er naturlig nok spesielt for yrkesfag, men alle er velkommen til å høre på.

Forsvaret

Forsvaret kommer for å foredra om verneplikt utdanning og muligheter i Forsvaret.

En del av fokuset vil være å forklare alle mulighetene som er i forsvaret, og hva de kan tilby våre elever frem i tid. En annen del er å forklare sammenhengen mellom de ulike delene av forsvaret.

Utdanning i Kirkenes

Nina Bordi Øvergaard er rådmann i Sør-Varanger kommune. I sitt foredrag vil hun ha fokus på utdanningsmuligheter i Kirkenes, for høsten 2017 startet Sør-Varanger opp fleksibel lærerutdanning i Kirkenes gjennom et samarbeid med UiT. Dette vil være 5-årig lærerutdanning 1-7 og 5-10 med studiegruppe i Kirkenes.

I tillegg til dette vil hun og fortelle litt om kompetansebehov, hva kommunen som arbeidsgiver kan tilby samt sammensetting av kommunens fagområder.

Norsk-russisk videregående skole i Murmansk

Når du har fullført Vg2 i utdanningsprogram for studiespesialisering med russisk som fremmedspråk minimum på nivå I, kan du søke om å fullføre Vg3 i Russland.

Kirkenes VGS har hatt en nært samarbeid med skolen i en årrekke med svært fornøyde elever. Tilbudet er et ledd i fylkets nordområdesatsing. Opplæringen bygger på norsk lov og forskrift og norske læreplaner. Skolen er godkjent av Statens lånekasse for utdanning for tildeling av økonomisk støtte.

Universitetene i Troms og Nordland

Universitetene i Troms og Nordland er på besøk for å fortelle om sine studietilbud.

Les mer (PDF, 917 kB)

Even Stunes