Vg3 Anleggsmaskinmekaniker

Prøving av utstyr - Klikk for stort bilde

Anleggsmaskinavdelingen ved Kirkenes videregående skole utdanner reparatører til landbruk og anleggsbransjen. Spesielt anleggsbransjen har et stort behov for dyktige reparatører, og elever fra skolen er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Kirkenes videregående skole tilbyr et tredje skoleår frem mot utdanningen Anleggsmaskinmekaniker, og læretiden kortes ned til ett år med denne varianten.

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker har status som landslinje, noe som betyr at elever fra hele landet kan søke denne utdanningen.

Mer informasjon om yrkene

Allsidig maskinpark

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker disponerer en svært allsidig maskinpark med tilsammen 24 anleggsmaskiner av varierende merker og typer, fra 2,5 til 24 tonn. 30 elever fra Vg2 Anleggsteknikk benytter disse maskinene i sin opplæring og elevene som går Vg3 Anleggsmaskinreparatør fungerer som mekanikere for skolens anleggsmaskiner. Reparatørelevene får derfor en utfordrende og meget god og variert praksis og opplæringen foregår både i klasserom og på verksted.

2+2 eller 3+1

Anleggsmaskinmekaniker er i utgangspunktet et 2+2 løp med 2 år i skole og 2 år i lære, men de fleste velger 3+1 løp, det vil si 3 år i skole og 1 år i lære. Vg3 Anleggsmaskinmekaniker er det tredje året i denne varianten.

Mer informasjon om anleggsmaskinavdelinga

Bilder fra bedriftsbesøk